Skåneturen 2012

Lørdag den 6. oktober 2012 begav en lille gruppe arkæologistuderendene sig ud på en tur. Destinationen var Skåne, og målet var at se en masse arkæologiske sights. Aftenen før var en lille flok århusianere ankommet, og denne solrige lørdag morgen efter lidt morgenmad var der afgang.

Første stop var Skanør Sildemarked, hvor Poul fortalte lystigt om sildemarkedernes betydning i middelalderen. Derefter gik turen til rekonstuktionen af Trælleborg i byen ved samme navn.

Vejret var nu blevet gråt og kedeligt, men hedigvis holdt det fortsat tørt. Vi måtte nøjes med at se Skateholm gennem bilens ruder, da der ikke var meget at se, men kortet fortalte os da, at vi kørte lige forbi.

På trods af de åbne vidder i formåede de to minibusser at blive væk fra hinanden, og det var derfor kun godt halvdelen forundt at se skibssætningen ved Simrishamn, mens den anden grupppe fandt en lille kirke med nogle flotte runesten.

Vi mødtes igen ved Glimminghus, hvor vi spiste lidt frokost, og derefter gik på opdagelse i borgen.

Og så gik turen til et af højdepunkterne - nemlig Kivikgraven. Hvor der traditionen tro lystigt blev diskuteret, hvad helleristningerne forestillede.

Den noget trætte gruppe satte nu kursen mod Xenia Pauli Jensens sommerhus, hvor den stod på aftensmad og hygge med zombie/monster-spil.

Søndagen kan vist roligt kaldes "kirkedagen", da der var hele tre kirker på programmet. Således lagde vi ud med kirken i Kristianstad bygget af Christian d. 4. Næste punkt på programmet var helleristningerne i Frännarp, men eftersom de befinder sig i en skov, og skiltningen var ikke-eksisterende måtte vi efter længere tids søgen opgive. Og kursen blev i stedet sat i mod dagens anden kirke, nemlig kirken i Dalby.

Vi sluttede dagen af med først museet i Lund og derefter kirken, der impornerede alle. Ikke mindst på grund af kirkekoret der tilfædigvis også var tilstede i kirken.

Efter længere tids kiggen gik turen tilbage til København og Århus.

 

Vi vil gerne fra DALF's bestyrelse sige tak til alle deltagerne for en fantastisk tur!!